Creme de alho-francês com crosta de massa

Creme de alho-francês com crosta de massa

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

Massa
  • farinha
    150 g
  • manteiga fria, cortada em pedaços
    75 g
  • água bem fria
    50 g
  • sal
    ½ c. chá de
Creme
  • alho-francês cortado em pedaços
    400 g
  • sal
    2 c. chá de
  • manteiga cortada em pedaços
    30 g
  • farinha
    1 c. chá de
  • água
    400 g
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • natas, min. 30% de gordura mais q.b. p/ pincelar
    60 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 439.8 kcal / 1840 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 679 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...