Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 stalk fresh lemon grass, tough outer layer removed, cut in pieces (1 cm)
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded (see tip)
- 2 garlic cloves
- 2 spring onions, cut in lengths (2 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 200 g button mushrooms, halved
- ½ tsp fine sea salt
-
400
g beef mince, broken in pieces
lub pork mince, or mixed minced meat, broken in pieces - 1 Tbsp fish sauce
- sunflower oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1337 kJ / 320 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Saag
50min
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Rogan Josh
1hod. 45min
Chicken Jalfrezi
1h
Prawn Bhuna
30 min
Beef Madras
1h 30min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Lamb Korma
4 godz.
Easy Satay Chicken
30 min
Thai burgers
30 min
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1hod. 40min