Thai Burger

Thai Burger

4.5 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • fresh lemon grass tough outer layer removed, cut in pieces (1 cm)
    1 stalk
  • fresh red chilli halved, deseeded (see tip)
    1
  • garlic cloves
    2
  • spring onions cut in lengths (2 cm)
    2
  • fresh coriander leaves only
    3 sprigs
  • button mushrooms halved
    200 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • beef mince broken in pieces
    400 g
    pork mince, or mixed minced meat, broken in pieces
  • fish sauce
    1 Tbsp
  • sunflower oil for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 320 kcal / 1337 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...