Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 250 g de beurre, en morceaux (2 cm - congelés 6h au préalable)
La garniture
- 100 g d'amandes crues
- 500 g d'eau
- 350 g de chair de potiron, en morceaux (2 cm)
- 100 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 100 g de sucre roux
- 1 oeuf
- 1 c. à soupe de rhum ambré
- 1 jaune d'oeuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2509 kJ / 606 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Les gaufres de la foire
3 Std.
Pizza Paneer Tikka
2h
Smoothie bowl jaune
Ninguna valoración
Galette tout chocolat
Ninguna valoración
Galette des rois pomme-cannelle
3 Std.
Galette des Rois à la frangipane
50min
Tartelette poulet-asperge
Ninguna valoración
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Ninguna valoración
Muffins Noir&Blanc
1h
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Charlotte au chocolat et à la banane
24h
Gâteau au chocolat et au caramel
2h