Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, et plus pour graisser
- 300 g d'amandes, avec peau
- 240 g de sucre roux
- 60 g de maïzena
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 70 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1143 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 4.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boules de neige au chocolat
1 godz.
Chocolat chaud sur bâtonnet
1h 20min
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
5 godz. 50 min
Caramel liquide
25min
Biscuits aux amandes
1 godz.
Brittle de noix
1 godz. 30 min
Crème dessert
15 Min
Coleslaw
10 min
Baisers au chocolat et noisettes
1h 25min
Tartelette fleur à la crème d'amande
1 godz. 10 min
Carrés ananas-coco
45min
Dip aux dattes et au curry
5 min