Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, et plus pour graisser
- 300 g d'amandes, avec peau
- 240 g de sucre roux
- 60 g de maïzena
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 70 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1143 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 4.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20min
Boules de neige au chocolat
1 Std.
Brittle de noix
1 Std. 30 Min
Biscuits croissants de massepain
30 Min
Mille-feuille chocolat-caramel
Brak ocen
Biscuits aux amandes
1 Std.
Sel aux cèpes
5 min
Biscuits au pain d'épices
2h 20 min
Biscuits croquants
1 Std. 30 Min
Crème dessert
15 Min
Biscuits à la rhubarbe et au citron
1 Std.
Pâte à tartiner au citron
1 Std.