Purée de pois cassés (bisarra)
TM6 TM5

Purée de pois cassés (bisarra)

4.5 (647 ocen)

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 1100 g d'eau
  • 300 g de pois cassés
  • 55 g d'huile d'olive, et 1 filet pour la finition
  • 2 c. à café de cumin en poudre, et un peu pour la finition
  • 1 c. à café de paprika, et un peu pour la finition
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre blanc moulu

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2209 kJ / 530 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
27 g
Sód
514 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy