Purée de pois cassés (bisarra)

Purée de pois cassés (bisarra)

4.5 724 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 1100 g d'eau
  • 300 g de pois cassés
  • 55 g d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
  • 1 c. à café de paprika et un peu pour la finition
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à café de cumin en poudre et un peu pour la finition
  • ½ c. à café de poivre blanc moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 530 kcal / 2209 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 27 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 514 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...