Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 125 g de beurre, en morceaux
-
130
g de sucre muscovado complet
lub 130 g de sucre roux - 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 1 œuf
- 100 g de pépites de chocolat noir
- 50 g de chocolat noir ou au lait, en morceaux
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 Min
Cookies américains
30 Min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 Min
Fondant au chocolat
40 Min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Roulé à la pâte à tartiner
25 Min
Donuts marbré
30 Min
Gâteau moelleux au chocolat
40 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Coulant au chocolat
40 Min
Cookie géant aux 3 chocolats
30 Min