Lentilles à la marocaine

Lentilles à la marocaine

4.2 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 150 g de tomate coupée en morceaux
  • 1 c. à café de paprika doux
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de gingembre en poudre
  • 1 c. à soupe de persil frais et un peu pour la finition
  • 1 c. à soupe de coriandre fraîche
  • 250 g de lentilles vertes sèches
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1200 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361.5 kcal / 1516.5 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 314.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...