Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 150 g de tomate, coupée en morceaux
- 1 c. à café de paprika doux
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à soupe de persil frais, et un peu pour la finition
- 1 c. à soupe de coriandre fraîche
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1516.5 kJ / 361.5 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 314.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45min
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Zaalouk de chou-fleur
30min
Zaalouk d’aubergine
45min
Soupe harira
40min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min