Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 500 g de riz long blanc (voir "Conseil(s)")
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à soupe d'huile végétale
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.5 kJ / 229.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissoler lardons et champignons
20 dk
Cuisson des pâtes
25 min
Cuisson du riz basmati
35 dk
Sucre glace
5 menit
Cuire du riz long complet
55 dk
Caramel liquide
25 min
Rissoler 300 g d'oignons
20 dk
Sauce béchamel Mode Sauce
15 Min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Cuisson du riz au jasmin
35 dk
Rissoler des oignons
20 dk
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 dk