Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 180 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre mou, en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de graines de pavot
- 3 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1646 kJ / 394 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Cake macadamia-noisette
45min
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Cake orange-pavot
1 Std.
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min
Le muhallebi (pudding turc)
45min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min
Carrot-cake
1 Std.