Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g huile d'olive
- 170 - 200 g de légumes à poêler (oignons, échalotes, poireaux par ex.), en morceaux (2 cm)
- 700 - 800 g de légumes variés (poireaux, carottes, citrouille, patates douces...), en morceaux
- 750 - 850 g d'eau
-
1
c. à café de fond de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
45min
Purée de pommes de terre
45min
Cuisson du riz
25 min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Sauce béchamel
15min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Gratin de chou-fleur
55min
Velouté de champignons
20 min
Soupe onctueuse végétarienne
45min
Sayur Iodeh (soupe de légumes au lait de coco)
50min
Blancs en neige
5 min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min