Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g huile d'olive
- 170 - 200 g de légumes à poêler (oignons, échalotes, poireaux par ex.), en morceaux (2 cm)
- 700 - 800 g de légumes variés (poireaux, carottes, citrouille, patates douces...), en morceaux
- 750 - 850 g d'eau
-
1
c. à café de fond de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15min
Cuisson du riz
25min
Carottes râpées à la marocaine
10min
Cuisson du riz basmati
35min
Purée de pommes de terre
45min
Cuisson du riz basmati
35min
Cuire du riz long complet
55 min
Velouté de légumes
45min
Compote de pommes
20min
Velouté coco, citrouille et haricots blancs
16 godz. 35 min
Soupe onctueuse végétarienne
45min
Blancs en neige
5min