![Mit Eiern und Fisolen gefülltes Brot Mit Eiern und Fisolen gefülltes Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64BBCF0D-EE66-4F2E-A2C7-2C3B403B6033/Derivates/5C70D356-274D-4819-A144-C64661CC30C6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 5 g Basilikum, frisch, nur Blätter
- 120 g Oliven, schwarz, entkernt
- 500 g Wasser
- 7 Eier (Größe M)
- 200 g Fisolen, frisch, in Stücken (1 cm)
- 200 g Sonnenblumenöl
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 1 - 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Senf
- 1 Weißbrot (ca. 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 671 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Karfiol-Cremesuppe mit Kräuteröl und Fladenbrotchips
45 min
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25 min
Rotkrautsalat mit knusprigem Feta und Kräuterpesto
40 min
Gemüse-Tofu-Lasagne
1hod. 15min
Apfelcrumble mit veganer Cashew-Vanille-Eiscreme
1h
Polentaknöderl mit Kürbiskernpesto
3h
Menü: Petersiliencremesuppe, Gemüse-Lachs-Päckchen & Crème Brûlée
55min
Orangen-Marillen-Kuchen im Glas
1h 5 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min
Irish Coffee
10min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Käsestangerl
35 min