![Tortelli di patate parmensi Tortelli di patate parmensi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5b78e8d68696f00b06d6ea40e5a22839/Derivates/d75177b8b1780b4efb382bce6baab0a1c1e0ee6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di semola di grano duro
- 3 uova
Ripieno
- 700 g di acqua
- 650 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- burro fuso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2619.5 kJ / 626 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 86.6 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 800.4 mg
Alternatywne przepisy
Calzone fritto
5h
Rosa di Parma
1 godz. 10 min
Polpettone di carne con purè di patate e zucca (Bimby Friend)
1 Std. 5 Min
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1 godz. 20 min
Ravioli alla valtellinese
1 Std. 45 Min
Cuori di speck e noci al forno
1h 30min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.
Passatelli in brodo di cappone
4h 20 min
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Canederli al formaggio
1 Std.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min