Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di semola di grano duro
- 3 uova
Ripieno
- 700 g di acqua
- 650 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- burro fuso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2619.5 kJ / 626 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 86.6 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 800.4 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Baguette francese (TM6)
5 Std.
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1 Std. 20 Min
Ravioli ricotta e spinaci
10 godz.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Lasagna autunnale
2 Std.
Ravioli tricolore
1 godz. 45 min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.