Tortelli di patate parmensi
TM6 TM5 TM31

Tortelli di patate parmensi

4.4 (7 ocen)

Składniki

Pasta fresca

  • 200 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 100 g di semola di grano duro
  • 3 uova

Ripieno

  • 700 g di acqua
  • 650 g di patate, pelate e a fettine (2 mm)
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 uovo
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • burro fuso, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2619.5 kJ / 626 kcal
Białko
30.9 g
Węglowodany
86.6 g
Tłuszcz
19.7 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
5.1 g
Sód
800.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy