Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
-
½
vaina de vainilla (la raspadura)
lub 1 cucharada de vainilla líquida (la raspadura) - 60 g de azúcar
- 300 g de leche
- 3 yemas de huevo
- 35 g de harina de repostería
Berlinesas
- 170 g de leche
- 280 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 80 g de azúcar
- 50 g de mantequilla en trozos
- 500 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal
- 1 chorrito zumo de limón
- 500 - 600 g de aceite vegetal para freír
- 1 cucharadita de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2003.6 kJ / 478.9 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 77.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 197.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Joker
5h
Crema pastelera
10 min
Masa choux
2j
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1j 30 menit
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
El brioche de Paco Torreblanca
9h
Petisús (éclairs)
1h 50min
Roscas de limón y anís de Ribeira
2j 30 menit
Bambas de nata
1h 50min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1j
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35 min
Crema pastelera (Espesar)
15min