Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 175 g de azúcar
- 75 g de mantequilla
- 2 huevos
- 600 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- 500 g de aceite de girasol
- 500 g de mermelada Extra melocotón Helios®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1543 kJ / 368 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 43.4 mg
Alternatywne przepisy
Masa choux
2h
Rosquillas
30min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4 Std. 30 Min
Berlinesas rellenas de crema
4hod. 20min
Crema pastelera
10min
Brioche
8h
Glaseado blanco
5min
Sopapilla
1h 10min
Pastel salado de crêpes de higaditos de pollo
1h
Cinnamon rolls (Rollitos de canela)
1h 30min
Cuernos de brioche
2h 30min