Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 175 g de azúcar
- 75 g de mantequilla
- 2 huevos
- 600 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- 500 g de aceite de girasol
- 500 g de mermelada Extra melocotón Helios®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1543 kJ / 368 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 43.4 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 Min
Masa choux
2 Std.
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5ωρ.
Corona de brioche con crema de whisky
5ωρ.
Tarta Thermomix® gravedad zero
5sa 30 dk
Apple pie (individual)
50 Min
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5ωρ.
Pan de Pascua Cozonac (Kozunak)
5ωρ.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25óra 40p
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min