Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar moreno - 210 g de nata (35% de grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharada de vinagre
Base
- 250 g de harina de trigo
- 140 g de mantequilla en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 huevo
Nata montada de vainilla
- 50 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 300 g de nata (35% de grasa) fría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1868 kJ / 446 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24 Std.
Tiramisú de caramelo
3h 30min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15min
Tarta Thermomix® gravedad zero
5h 30min
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6h 30min
Tarta rayada
3h
Merengue italiano
20min
Tarta de invierno con granada
3 Std. 25 Min
Príncipe Alberto (Islas Canarias)
15min
Dulce de leche pastelero
3h
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Tarta a las tres leches
12h 45min