Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar moreno - 210 g de nata (35% de grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharada de vinagre
Base
- 250 g de harina de trigo
- 140 g de mantequilla en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 huevo
Nata montada de vainilla
- 50 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 300 g de nata (35% de grasa) fría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1868 kJ / 446 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarta Joker
5h
Bavaroise de vainilla y fresa
4h 15min
Tarta rayada
3h
Cheesecake de melocotón con flores comestibles
4h 25min
Salsa de caramelo
1 godz. 30 min
Cheesecake de dulce de leche
4h
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Mini tartas de chocolate con crema de mantequilla
1h
Mousse de chocolate y café
1 godz. 20 min
Cheesecake con lima
6h
Cheesecake con salsa de caramelo
4h 20min
Glaseado blanco
5min