Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 100 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 400 g di semola rimacinata di grano duro
- ¼ g di bicarbonato di sodio
- 50 g di olio di semi di girasole
- 150 - 180 g di acqua tiepida
Ripieno
- 2 cucchiaini rasi di cannella in polvere
- 2 pizzichi di chiodi di garofano in polvere
- 2 arance, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di datteri denocciolati a pezzi
Sciroppo
- 300 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 50 g di miele
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 328.1 kJ / 78.4 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Pan Brioche
8 Std.
Patatas bravas in tempura
1小时 20 分钟
Char siu bao buns con carote all'aceto
4 Std.
Madeleine di farina di mais e salvia
35 Min
Cioccolata calda ruby con lamponi
15min
Panini alle nocciole e frutta secca
3 Std. 5 Min
Vol-au-vent con polpettine piselli e carote
Brak ocen
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Bagel con salmone affumicato e rucola
2h
Ramen con polpettine di gamberi e orata
45 Min
Ciambella di segale
2h 45min
Panini per burger (vegan)
5 Std.