Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla morbida
- 500 g di farina
- 10 g di lievito in polvere
- 300 g di burro, non salato, freddo, a pezzi
- 220 g zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
- 10 g zucchero vanigliato
- 1 uovo, medio (53-63 g)
-
1
cucchiaio di panna, qualsiasi tipo, fredda
lub 1 cucchiaio di latte
Crema al burro con formaggio fresco
- 250 g di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
- 300 g di burro, non salato, a temperatura ambiente, a pezzi
- 400 g di mascarpone, freddo
- 250 g di quark magro, freddo
- 175 g di formaggio fresco spalmabile, freddo
- 30 g di pasta di vaniglia
Cottura dei numeri
- farina, per infarinare
- farina di grano, per spolverare
Finitura
- cioccolato, frutta, macarons, biscotti o fiori per decorare.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gugelhopf veloce
Brak ocen
Zuppa di patate dolci e pomodori con crostini al curry
Brak ocen
Satay di pollo con verdure
Brak ocen
Colorare le uova di azzurro
Brak ocen
Polpettine di carne con purea di patate
1h
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Crema Thermomix®
45min
Pancake americani
40min
Pane ripieno Margherita
3h 15min
Maccheroni dell'alpigiano
45min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min