Number Cake 50 anni Thermomix®

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 5 godz.
20 porzioni

Składniki

Pasta frolla morbida
  • di lievito in polvere
    10 g
  • di farina
    500 g
  • di burro, non salato freddo, a pezzi
    300 g
  • zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
    220 g
  • zucchero vanigliato
    10 g
  • uovo, medio (53-63 g)
    1
  • di panna, qualsiasi tipo fredda
    1 cucchiaio
    1 cucchiaio di latte, fredda
Crema al burro con formaggio fresco
  • di burro, non salato a temperatura ambiente, a pezzi
    300 g
  • di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
    250 g
  • di mascarpone freddo
    400 g
  • di quark magro freddo
    250 g
  • di formaggio fresco spalmabile freddo
    175 g
  • di pasta di vaniglia
    30 g
Cottura dei numeri
  • farina per infarinare
  • farina di grano per spolverare
Finitura
  • cioccolato frutta, macarons, biscotti o fiori per decorare.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 536 kcal / 2243 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 171 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...