Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 500 g di latte intero
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 6 tuorli
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di amido di mais (maizena)
Pasta frolla
- 125 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 125 g di burro freddo a pezzi + q.b.
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo grande
Terminare la preparazione
- 90 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con crema piccante ai ceci
40 min
Mousse al cioccolato
3h 20 min
Gamberi in agrodolce
1h 15min
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Crumble al cioccolato bianco, mango e lime
2hod. 45min
Brownies
1h
Salsa satay
20 min
Soufflé al formaggio
55 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Pastéis de nata
1h
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Torta caprese bianca al limoncello
1ωρ. 5 λεπτ.