![Sfenj - donuts marocchini Sfenj - donuts marocchini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d4108815-172a-4cd9-9b89-7322381c346d/Derivates/217b3346-50f6-4967-84d4-1684ddec4a01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino colmo di lievito di birra disidratato (8 g) - 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- olio di oliva
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1 godz.
Gratin dauphinois
50 min
Polpettine di manzo vietnamite con noodles piccanti
1 godz.
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2 Std.
Panini farciti alla marocchina (Batbout)
2h 40min
Zuppa harira marocchina
40 min
Makhmar (Focaccia marocchina)
2 Std. 20 Min
Condimento allo yogurt
10 Min
Cupcake menta e liquirizia
50 min
Polpette di agnello con focaccine batbout
1 godz. 30 min
Harira
40 min
Torta panna, fragole e lamponi
2 godz. 5 min