Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 300 g leite
- 4 gemas de ovo
- 50 g açúcar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 10 folhas de hortelã
Farófias
- 250 g morangos cortados em pedaços
- 50 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Caramelo líquido q.b. p/ servir
- Folhas de hortelã q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 679.7 kJ / 161.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 51.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexilhão e berbigão com molho de alho-francês
1 Std.
Arroz doce
1 Std.
Caldeta de peixe do rio
1 Std.
Tarte de pera e gengibre - TM5
40min
Mousse de lima com ananás
2h 15min
Pudim de bolo-rei
1 Std.
Batido light
10min
Burras em vinho tinto
12h 55min
Batido detox
10min
Delícia de morango
1 Std. 30 Min
Bolo de azeite
50 Min
Mousse de limão
1 Std.