Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pernil de porco fumado s/ osso (400 g aprox.)
- 20 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 50 g aipo cortado em rodelas
- 250 g nabo cortado em cubos
- 300 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 8 pés de tomilho, só as folhas
- 6 pés de salsa, só as folhas
- 100 g lentilhas
- 900 g água
- 100 g couve kale
- 100 g massa tipo cotovelinhos
- Pão alentejano fatiado finamente (frito ou torrado)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1320 kJ / 316 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne guisada com molho de tomate e arroz de ervilhas
10 godz.
Caldo de galinha rico em colagénio
12 Std. 10 Min
Flans de tupinambo e molho de salsa
40 min
Pato confitado
20h
Bife com manteiga de ervas
2 godz. 15 min
Pickles de cebola -TM6
45 min
Recheio de porco lento
5 Std. 30 Min
Entrecosto à coreana com mini tortilhas
4hod. 10min
Moelas
7h
Bochechas de porco lento
16h
Porco agridoce com legumes
1 Std. 20 Min
Feijoada à transmontana
45 min