Calamares al azafrán con verduras y cuscús TM6

Calamares al azafrán con verduras y cuscús TM6

3.8 6 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
4 porciones

Składniki

  • 1 diente de ajo pelado
  • 6 de hojas de albahaca fresca y un poco más para decorar
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 pizca de sal
  • 650 g de aros de calamar crudos
  • 250 g de zanahoria en cubos (1 cm)
  • 15 g de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 700 g de agua
  • 2 pizcas de azafrán
  • 250 g de cuscús

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 136 mg
Białko 33.5 g
Kalorie 2094.1 kJ / 500.5 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 54.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...