Focaccia con patate e rosmarino

Focaccia con patate e rosmarino

4.5 159 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 - 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di farina di forza (manitoba)
  • 10 g di sale + q.b.
  • 650 g di patate pelate e fette sottili (1-2 mm)
  • 1 - 2 rametti di rosmarino gli aghi lavati ed asciugati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 650 kcal / 2719 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 106.5 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...