Focaccia con patate e rosmarino
TM31 TM5 TM6

Focaccia con patate e rosmarino

4.5 (147 ocen)

Składniki

  • 30 - 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
    lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto di orzo
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di farina di forza (manitoba)
  • 10 g di sale + q.b.
  • 650 g di patate pelate e fette sottili (1-2 mm)
  • 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2719 kJ / 650 kcal
Białko
19.3 g
Węglowodany
106.5 g
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy