Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 200 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) a pezzi (2 cm)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 5 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Mousse alla crema gianduia
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cacao in polvere
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 80 g di crema gianduia
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1857 kJ / 44 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 157.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella vaniglia e cioccolato
40min
Torta margherita
50min
Torta al cioccolato CucinaBarilla
1h
Torta chocolat
1h
Torta allo yogurt
40min
Torta margherita leggera
2h 30 min
Torta semplice al cioccolato
50min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10 min
Torta al cioccolato
1h
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min
Torta paradiso
1h 10 min