Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)

Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)

4.5 100 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di burro morbido a pezzi + q.b.
    130 g
  • di farina di mais consentita da prontuario + q.b.
    150 g
  • di farina di riso consentita da prontuario
    150 g
  • di zucchero
    220 g
  • uovo
    1
  • tuorlo
    1
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di cioccolato fondente (50% di cacao) consentito da prontuario a pezzi
    100 g
  • di ricotta fresca sgocciolata dal siero (vedere consigli)
    500 g
  • di zucchero a velo (opcjonalnie)
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 571 kcal / 2390 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 69.8 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...