Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparazione:
- 300 g di acqua a temperatura ambiente
-
10
g di malto di orzo
lub 10 g di zucchero - 20 g di lievito di birra
- 400 g di farina di semola di grano duro
- 100 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 10 g di olio di oliva
- acqua q.b. per spennellare
- 1 - 2 cucchiai di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 632 kJ / 151 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min
Pane al semolino
4 Std.
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Muffolette
3 godz.
Pane nero siciliano
8 godz. 50 min
Brioches siciliane
3 godz. 15 min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Rosticceria siciliana
2 godz.
Mafalde siciliane
2 godz. 15 min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Panelle
1 godz. 25 min