Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů parmazánu, na kousky (3 cm)
- 1000 gramů vody
- 200 gramů jáhel
- 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, na 2–3cm kostky
- 400 gramů mrkve, na kolečka (1–2 cm)
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 100 gramů mléka
- 2 vejce
- 2 ½ čajové lžičky soli
- ½ - 1 čajová lžička kari
- ¼ - ½ čajové lžičky mletého chilli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1483.5 kJ / 354.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1216.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1u.
Mrkvové karbanátky se sezamem
50min
Vařený bulgur
35min
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30min
Špaldová jablečná bábovka bez tuku
1u.
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Veganské brownies s batáty
1u.
Čočkovo-dýňový guláš
1u.
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1u.
Mrkvovo-bulgurová směs se žampiónovou omeletou
25min
Rybí karbanátky s quinoou
1h 15min
Červená smetanová čočka
15 phút