![Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao) Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66B80359-4DC7-42B5-997D-A6475E07DF8C/Derivates/6ed145b8-0444-4df3-ab9b-93900ebe80ac.jpg)
Wersje kompatybilne
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka z czerwonej kapusty i orzeszków
- 75 - 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
- 1 pęczek kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
-
20
g oleju sezamowego
lub 20 g oleju - 5 - 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
Ciasto na bułeczki bao
- 350 g mąki pszennej
- 175 g wody
- 10 g oleju
- 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1
opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
lub 20 - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych - ¼ łyżeczki soli
Duszony boczek
- 2 ząbki czosnku
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w półplastry
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
- 600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, chudego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1 łyżeczka anyżu, mielonego (opcjonalnie)
- 100 g białego wina
- 75 g sosu sojowego
- 75 g wody
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3203.7 kJ / 765.2 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1104.3 mg