
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Sałatka z czerwonej kapusty i orzeszków
-
75 - 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
1 pęczek kolendry, świeżej tylko liście
-
100 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju sezamowego
-
5 - 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
Ciasto na bułeczki bao
-
350 g mąki pszennej
-
175 g wody
-
10 g oleju
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
¼ łyżeczki soli
Duszony boczek
-
2 ząbki czosnku
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w półplastry
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry chudego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka anyżu, mielonego (opcjonalnie)
-
100 g białego wina
-
75 g sosu sojowego
-
75 g wody
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
765.2 kcal /
3203.7 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
45.3 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
1104.3 mg