Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)

Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)

4.6 259 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 sztuk

Składniki

Sałatka z czerwonej kapusty i orzeszków
  • 75 - 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 1 pęczek kolendry, świeżej tylko liście
  • 100 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju sezamowego
    20 g oleju
  • 5 - 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
Ciasto na bułeczki bao
  • 350 g mąki pszennej
  • 175 g wody
  • 10 g oleju
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
    20 - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • ¼ łyżeczki soli
Duszony boczek
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w półplastry
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry chudego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka anyżu, mielonego (opcjonalnie)
  • 100 g białego wina
  • 75 g sosu sojowego
  • 75 g wody
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 765.2 kcal / 3203.7 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 45.3 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 1104.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...