
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 sztuk
Składniki
Sałatka z czerwonej kapusty i orzeszków
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych75 - 100 g
-
kolendry, świeżej tylko liście1 pęczek
-
czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
oleju sezamowego20 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego5 - 10 g
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
Ciasto na bułeczki bao
-
mąki pszennej350 g
-
wody175 g
-
oleju10 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
suchych drożdży (7-8 g)1 opakowanie
-
soli¼ łyżeczki
Duszony boczek
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w półplastry100 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma20 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry chudego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki600 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
anyżu, mielonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
białego wina100 g
-
sosu sojowego75 g
-
wody75 g
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
765.2 kcal /
3203.7 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
45.3 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
1104.3 mg