Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
TM6

Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)

4.6 (238 ocen)

Składniki

Sałatka z czerwonej kapusty i orzeszków

  • 75 - 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 1 pęczek kolendry, świeżej, tylko liście
  • 100 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju sezamowego
    lub 20 g oleju
  • 5 - 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili

Ciasto na bułeczki bao

  • 350 g mąki pszennej
  • 175 g wody
  • 10 g oleju
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
    lub 20 - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • ¼ łyżeczki soli

Duszony boczek

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w półplastry
  • 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, chudego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka anyżu, mielonego (opcjonalnie)
  • 100 g białego wina
  • 75 g sosu sojowego
  • 75 g wody
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
3203.7 kJ / 765.2 kcal
Białko
29.7 g
Węglowodany
58.3 g
Tłuszcz
45.3 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1104.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy