Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de fuerza
Masa principal
- 170 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 425 g de harina de fuerza
- 40 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 70 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal (3 g)
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 109.8 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde
3h
Bollitos para la cena
1sa 40 dk
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Mini baguettes rústicas
16h 30 min
Cuernos de brioche
2h 30min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Brioche rápido
1 godz. 50 min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Panecillos tiernos para desayuno
2 Std. 20 Min
Medias noches
1h 20min