Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de fuerza
Masa principal
- 170 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 425 g de harina de fuerza
- 40 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 70 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal (3 g)
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 109.8 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2h 20 min
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Pan picnic de tres sabores
1 Std. 30 Min
Pan blanco
3u. 10min
Corona de brioche con chocolate
4 Std. 45 Min
Bollitos para la cena
1hod. 40min
Panecillos de agua
2 Std.
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Medias noches
1h 20min
Cuernos de brioche
2 Std. 30 Min
Mini baguettes rústicas
16h 30min