Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle

Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle

3.9 164 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser heiß, und mehr zum Kochen
    1000 g
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (2 cm)
    250 g
  • Leipziger Allerlei, TK aufgetaut
    500 g
  • Hähnchenbrust in Stücken (2 cm)
    250 g
  • Öl
    1 EL
  • Morcheln, getrocknet (opcjonalnie) eingeweicht (siehe Tipp) und abgetropft
    100 g
    100 g frische Champignons, geviertelt
  • Spätzle, trocken
    500 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Sahne
    200 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Worcester-Sauce
    1 TL
  • Tabasco (opcjonalnie)
    2 - 3 Spritzer

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 673 kcal / 2817 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 98 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 494 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...