Gnocchi Caprese

4.6 7.6K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser und mehr zum Kochen
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    800 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    10 g
  • Sahne
    200 g
  • Mehl
    20 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Cherry-Tomaten
    150 g
  • Mozzarella abgetropft (siehe Tipp)
    250 g
  • Basilikumblätter, frisch grob gehackt, zum Bestreuen
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22.5 g
Kalorie 2889.5 kJ / 690.6 kcal
Tłuszcz 55.3 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 70.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...