Gâteau au limoncello

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 parts

Składniki

Biscuit
  • œufs
    6
  • de sucre
    180 g
  • de sucre vanillé, fait maison
    5 g
  • de farine de blé
    180 g
  • de levure chimique
    1 c. à café bombée
  • de sel
    1 pincée
Curd de limoncello
  • de sucre
    110 g
  • de zeste de citron râpé
    1 c. à café bombée
  • de limoncello
    70 g
  • de beurre mou, en morceaux
    80 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • œuf
    1
Crème et finition
  • de limoncello
    200 g
  • de crème liquide, 30-40% m.g.
    500 g
  • de stabilisateur de crème
    2 sachets
  • mascarpone
    500 g
  • de pistaches, hachées
    10 g
  • citron en rondelles torsadées (1 cm)
    ½
  • de menthe fraîche effeuillée, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 667 kcal / 2791 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 276 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...