Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 400 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 400 g di Fontina a pezzi (3 cm)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 200 g di vino bianco secco
- 15 g di grappa alle ciliegie (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di paprika dolce in polvere
- 700 g di pane bianco, a cubetti (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5393 kJ / 1291 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8 Std. 20 Min
Pie salata di zucca
1h 30min
Bloody Mary
10 min
Nachos
1h
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Salsa olandese (TM6)
15 Min
Agnolotti del plin
10u. 30min
Fonduta di formaggio
20 min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Bagna cauda
35min
Agnolotti al brasato
3 Std.
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15 min