![Fonduta svizzera Fonduta svizzera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47b76187-3b96-4245-9449-86aa3fdb4d06/Derivates/b293a212-5116-42df-979c-8bf957feace1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 400 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 400 g di Fontina a pezzi (3 cm)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 200 g di vino bianco secco
- 15 g di grappa alle ciliegie (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di paprika dolce in polvere
- 700 g di pane bianco, a cubetti (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5393 kJ / 1291 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8h 20 min
Zabaione
15min
Zabaione allo spumante
15min
Flan ai quattro formaggi
1 Std.
Soufflé al Castelmagno
55 min
Zabaione caldo al passito
15min
Condimento al Gorgonzola alla maniera Usa
10 min
Margarita
10 min
Mousse al cioccolato fondente con panettone
3h 20min
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15 min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 Min