Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto dei baozi
- 250 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 230 g di farina di forza
- 200 g di farina di grano
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 4 cipollotti, a pezzi
- 400 g di carne trita di maiale
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ cucchiaino di sake
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 10 g di zucchero
- 1 pizzico di "cinque spezie cinesi" in polvere
- 2 cucchiai di olio di sesamo
Terminare la preparazione
- farina di grano q.b. per infarinare
- 250 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1sa 20 dk
Manzo teriyaki con riso
1 Std. 50 Min
Salsa agrodolce cinese
15 Min
Baozi brasati
1sa 30 dk
Pollo katsu con curry e riso
1 Std. 40 Min
Ravioli 'Shao mai'
2 Std.
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2 Std.
Ravioli di gamberi al vapore
1sa 15 dk
Pulled Pork con panini al vapore
3h
Ravioli cinesi
1sa
Gyoza
1sa