![Baozi di maiale al vapore Baozi di maiale al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/170425.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto dei baozi
- 250 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 230 g di farina di forza
- 200 g di farina di grano
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 4 cipollotti, a pezzi
- 400 g di carne trita di maiale
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ cucchiaino di sake
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 10 g di zucchero
- 1 pizzico di "cinque spezie cinesi" in polvere
- 2 cucchiai di olio di sesamo
Terminare la preparazione
- farina di grano q.b. per infarinare
- 250 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40min
Ramen giapponese (TM6)
5 godz.
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 godz. 5 min
Baozi brasati
1h 30min
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40min
Involtini di gamberi vietnamiti con salsa agrodolce
1h
Ramen giapponese
1 Std. 40 Min
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2h
Gyoza
1h
Ravioli cinesi
1h
Manzo teriyaki con riso
1 Std. 50 Min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min