Glutenfritt surdeigsbrød

Glutenfritt surdeigsbrød

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 192 godz. 20 min
15 skiver

Składniki

Glutenfri surgdeigstarter
  • bokhvetemel pluss ekstra 150 g etter behov
    200 g
  • vann, filtrert (varmt), pluss ekstra 210 g etter behov
    280 g
Glutenfritt surdeigsbrød
  • matlagingsspray, olivenolje til smøring
  • brunt rismel (se tips)
    240 g
  • bokhvetemel (se tips)
    180 g
  • pilerotmel
    70 g
  • chiafrø, hvite
    40 g
  • xanthan gum
    1 ss
  • salt
    1 ½ ts
  • rårørsukker
    2 ts
  • egg
    2
  • vann, varmt pluss ekstra 700 g til steking
    300 g
  • cider eddik
    1 ss

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 239.6 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 678.3 kJ / 161.5 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie