Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pella de gofio
- 500 g de gofio (harina de maíz con tueste ligero)
- 270 g de agua
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 plátano
- 1 cucharada de coco rallado
- 20 g de licor de anís
- 1 pellizco de sal
Sancocho
- 1000 g de agua
- 500 g de patatas peladas en trozos
- 200 g de batata de piel roja, pelada en rodajas de 15 mm
- 200 g de batata de piel pálida (boniato), pelada en rodajas de 15 mm
- 1000 g de lomos de pescado en salazón (cherne o corvina) desalado en trozos (ver sugerencia)
- mojo rojo (picón)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2575 kJ / 616 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 226.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortillas canarias de carnaval
45 Min
Potaje canario de berros
45 Min
Arepas de carne mechada (arepa pelúa)
2h 10min
Caldo de papas
45 Min
Papas con costillas y piñas
1h
Mojo verde
10min
Mojo verde
10min
Conejo en salmorejo
9h
Papas arrugadas con carajacas y mojo picón
25 Std.
Papas arrugadas con mojo verde
45 Min
Arepas de huevos pericos
30 Min
Mojo picón
5 Min