Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pella de gofio
- 500 g de gofio (harina de maíz con tueste ligero)
- 270 g de agua
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 plátano
- 1 cucharada de coco rallado
- 20 g de licor de anís
- 1 pellizco de sal
Sancocho
- 1000 g de agua
- 500 g de patatas peladas en trozos
- 200 g de batata de piel roja, pelada en rodajas de 15 mm
- 200 g de batata de piel pálida (boniato), pelada en rodajas de 15 mm
- 1000 g de lomos de pescado en salazón (cherne o corvina) desalado en trozos (ver sugerencia)
- mojo rojo (picón)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2575 kJ / 616 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 226.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo en salmorejo
9 Std.
Tortillas canarias de carnaval
45min
Caldo de papas
45min
Kétchup de plátano
40min
Bizcochón de plátano y gofio
1h 25min
Truchas saladas de bacalao con batata y mojo de almendra
1h 15 min
Mojo verde
10 min
Almogrote
1h
Mojo verde
10 min
Papas con costillas y piñas
1h
Caldo de millo
50min
Mojo picón
5 min