Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g de frutos secos variados (almendras, anacardos, nueces, avellanas, etc.)
- 80 g de copos de avena
- 80 g de dátiles sin hueso
- 40 g de aceite de coco
Relleno
- 100 g de dátiles sin hueso
- 1400 g de agua
- 270 g de crema de almendras
- 6 - 8 tiras de piel de limón (ver sugerencia)
- 1 palo de canela
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 pellizco de sal
- 8 hojas de gelatina
- 1 - 2 cucharaditas de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 133.2 mg
Alternatywne przepisy
Tarta cuajada de caramelo
2 Std. 10 Min
Tarta gijonesa
4 Std.
Bizcocho de calabaza y nueces sin azúcar
1 Std. 15 Min
Biscuit de café y dátiles
5 godz.
Tarta flan de galletas y plátano
4h 30min
Tarta de queso con dulce de membrillo y manzana
3u. 45min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Flan de turrón
3h 40min
Tarta de manzana y flan
3j 20 menit
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30min
Tarta mousse de piña
6h 30min
Arroz con leche al estilo asturiano
1h