Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g de frutos secos variados (almendras, anacardos, nueces, avellanas, etc.)
- 80 g de copos de avena
- 80 g de dátiles sin hueso
- 40 g de aceite de coco
Relleno
- 100 g de dátiles sin hueso
- 1400 g de agua
- 270 g de crema de almendras
- 6 - 8 tiras de piel de limón (ver sugerencia)
- 1 palo de canela
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 pellizco de sal
- 8 hojas de gelatina
- 1 - 2 cucharaditas de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 133.2 mg
Alternatywne przepisy
Arroz con leche
40 min
Bizcocho de piña con crema de queso chocolate y frutos secos (Božská mana)
3h 30min
Natillas de bebida de arroz
20 min
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30min
Tarta de galletas y zanahoria
5óra 15p
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Merengue con agua
15min
Tarta de galletas
1 Std. 15 Min
Arroz con leche al estilo asturiano
1h
Pestiños andaluces
1h
Flan de turrón
3 Std. 40 Min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min