Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 160 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia,tagliata a metà
- 200 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 180 g di farina
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 uovo (v. Consigli)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Torta di carote
1h 10min
Polenta ticinese
45 min
Torta di carote argoviese
2h
Cornetti al prosciutto
35 min
Grittibänz dolci
2h 15min
Crema Thermomix® per le feste
25 min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Focaccia con pomodori
40 min
Pane ticinese
1h 50min
Biscotti milanesini
3 Std.
Treccia bernese
1h 45min
Torta ai frutti rossi
1h 15min