Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 1 ½ cucchiaino di sale
- 300 g di acqua, tiepida
- 25 g di olio di colza
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 861 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Pane per toast
3h
Pane a fisarmonica alle erbe
1h 20min
Insalata di verdure al bicchiere
20min
Insalata di broccoli con pinoli
5min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Corona dei Re Magi
2óra 15p
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Spezzatino alla zurighese
50min
Pane paesano
3h
Treccia bernese
1 godz. 45 min
Biscotti milanesini
3h