Torta di carote argoviese

Torta di carote argoviese

4.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 550 g di zucchero
  • 5 uova separare i tuorli dagli albumi
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di carote pelate, a pezzi (3 cm)
  • 250 g di mandorle con la pelle
  • 1 limone la scorza e il succo
  • 80 g di farina
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere
  • 4 cucchiai di liquore Kirsch
  • 3 - 4 cucchiai di acqua
  • 12 carote di marzapane

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 376 kcal / 1573 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...