Urządzenia i Akcesoria
Torta di carote argoviese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porzioni
Składniki
-
550 g di zucchero
-
5 uova separare i tuorli dagli albumi
-
1 pizzico di sale
-
250 g di carote pelate, a pezzi (3 cm)
-
250 g di mandorle con la pelle
-
1 limone la scorza e il succo
-
80 g di farina
-
2 cucchiaini di lievito in polvere
-
4 cucchiai di liquore Kirsch
-
3 - 4 cucchiai di acqua
-
12 carote di marzapane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
5.1 g
Kalorie
1573 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biscotti milanesi
3 Std.
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Riso casimiro
45 Min
Torta di mele americana
1 Std. 20 Min
Biscotti di linz
3 Std. 15 Min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min
Torta di mele
1 Std.
Crostata al rabarbaro
55 Min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta ai frutti rossi
1 Std. 15 Min
Torta svedese alla carota
2 Std.
Insalata di broccoli con pinoli
5 Min