Meitschibei (Dolce alle nocciole)

Meitschibei (Dolce alle nocciole)

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • di burro morbido, a pezzi
    70 g
  • di latte
    150 g
  • di lievito fresco sbriciolato (ca. 30 g)
    ½ cubetto
    1 bustina di lievito secco, (circa 7 g)
  • di zucchero
    30 g
  • di farina
    300 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • di nocciole sgusciate, con la buccia intere
    300 g
  • di zucchero
    120 g
  • di burro morbido
    20 g
  • di acqua
    50 g
  • di cannella in polvere a piacere
    ½ cucchiaino
  • uovo sbattuto, per spennellare
    1

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 561 kcal / 2349 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...