Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di burro, morbido, a pezzi
- 150 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco, sbriciolato (ca. 30 g)
lub 1 bustina di lievito secco (circa 7 g) - 30 g di zucchero
- 300 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di nocciole sgusciate, con la buccia, intere
- 120 g di zucchero
- 20 g di burro, morbido
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di cannella in polvere, a piacere
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2349 kJ / 561 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Crostata al rabarbaro
55min
New York cheesecake
6sa 30 dk
Crema al caramello
4h 40min
Knöpfli
50min
Pane all'aglio
15min
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1 Std. 55 Min
Bastoncini alle nocciole
1h 50min
Treccia bernese
1h 45min