Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina
- 150 g di vino rosso
- 100 g di zucchero
- ½ bustina di pectina liquida, per confetture 2:1 (per 500 g di frutta)
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 1 chiodo di garofano
- 1 baccello di cardamomo, solo i semi estratti
Biscotti
- 150 g di zucchero
- 350 g di farina
- 250 g di burro, morbido, a pezzi
- 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 1 albume di uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Muffins con gocce di cioccolato
1h
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1h 10 min.
Crema Thermomix®
45 min.
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Torta di carote argoviese
2h
Cake al limone sofficissimo
1h 30 min.
Cake al limone
1h 5 min.
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta di carote
1h 10 min.
Treccia bernese
1h 45 min.
Biscotti milanesini
3h