Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 75 g di burro, a pezzi
-
¾
di cubetto di lievito fresco (ca. 20 g), sbriciolato
lub 1 ½ bustina di lievito secco (10 g) - 500 g di farina
- 3 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di uvetta sultanina, messa per un’ora in ammollo nell’acqua calda, strizzata
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- 1 - 2 cucchiai di mandorle affettate a lamelle
- 1 cucchiaio di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2sa 10 dk
Knöpfli
50 min
Panini del 1° Agosto
1sa 10 dk
Polenta ticinese
45min
Knöpfli
50 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2sa 10 dk
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Spezzatino alla zurighese
50 min
Zuppa d'orzo grigionese
55 min
Treccia bernese
1h 45min
Biscotti milanesini
3h