Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 65 g di burro, a pezzi
-
½
cubetto di lievito fresco (30 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 1 uovo
- 500 g di farina
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2689 kJ / 642 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Polenta ticinese
45min
Grittibänz dolci
2 Std. 15 Min
Crema Thermomix®
45min
Crema Thermomix®
45min
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Spezzatino alla zurighese
50min
Treccia bernese
1 godz. 45 min
Biscotti milanesini
3 Std.