![Marmellata con zucchero gelificante Marmellata con zucchero gelificante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7648C275-1C90-4D92-A92E-C78B92F3D3D9/Derivates/822B5A35-D5E0-422D-94AF-6CE31517C6C1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di frutta fresca mista (ad es. albicocche, ciliegie, frutti di bosco, rabarbaro, prugne ecc.), ev. denocciolata, a pezzi
- 500 g di zucchero gelificante 2:1
- 1 bustina di acido citrico (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di grasso vegetale, neutro (olio di semi di girasole o grasso di cocco), v. Consigli
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Pane dolce con pere e noci
Brak ocen
Condimento allo yogurt
5 min
Dado vegetale
50 Min
Crema Thermomix®
45 Min
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
Brak ocen
Smoothie allo zenzero e agli agrumi
10 min
Asparagi con patate
50 Min
Zuppa di verdure
25 Min
Marmellata al frutto della passione e mango
20 Min
Vinaigrette di senape e aneto
Brak ocen
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Sciroppo dolce al limone e zenzero
55min