香辣马铃薯鸡

香辣马铃薯鸡

4.6 34 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 人份

Składniki

  • 鸡肉 带皮和骨,切块 (4-5公分)
    600 克
  • 酱青
    20 克
  • 黑酱油
    20 克
  • 蚝油
    30 克
  • 10 克
  • 蒜瓣
    20 克
  • 新鲜姜 切片
    10 克
  • 辣椒干 浸软
    15 条
  • 麻油
    30 克
  • 马铃薯 粉质或蜡质,切片
    200 克
  • 玉米粉 (淀粉)
    ¼ 茶匙
  • 2 汤匙
  • 青葱 切葱花, 装饰用
    1 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 24 g
Kalorie 967 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...