腊肠香菇鸡饭

腊肠香菇鸡饭

4.6 29 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 人份

Składniki

  • 全鸡腿 (约2个),切块 (4公分)
    600 - 650 克
  • 酱青
    50 克
  • 蚝油
    50 克
  • 黑酱油
    30 克
  • 白胡椒粉
    1 茶匙
  • 麻油
    1 茶匙
  • 蒜瓣
    3 个
  • 新鲜姜 切片
    20 克
  • 咸鱼 香烤,切小块
    20 克
  • 食油
    20 克
  • 干香菇 浸软,去蒂,切片
    5 朵
  • 腊肠 (opcjonalnie) (约2条腊肠),去膜,切薄片
    100 克
  • 450 克
  • 绍兴花雕酒 (opcjonalnie)
    30 克
  • ½ 茶匙
  • 半熟印度香米 洗净
    350 克
    350 克 砂拉越高原米, ,洗净
  • 青葱 切葱花,装饰用
    1 - 2 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1262 mg
Białko 26 g
Kalorie 2272 kJ / 543 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...