Urządzenia i Akcesoria
腊肠香菇鸡饭
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 人份
Składniki
-
全鸡腿 (约2个),切块 (4公分)600 - 650 克
-
酱青50 克
-
蚝油50 克
-
黑酱油30 克
-
白胡椒粉1 茶匙
-
麻油1 茶匙
-
蒜瓣3 个
-
新鲜姜 切片20 克
-
咸鱼 香烤,切小块20 克
-
食油20 克
-
干香菇 浸软,去蒂,切片5 朵
-
腊肠 (opcjonalnie) (约2条腊肠),去膜,切薄片100 克
-
水450 克
-
绍兴花雕酒 (opcjonalnie)30 克
-
糖½ 茶匙
-
350 克 砂拉越高原米, ,洗净半熟印度香米 洗净350 克
-
青葱 切葱花,装饰用1 - 2 小支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1262 mg
Białko
26 g
Kalorie
2272 kJ /
543 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
一锅焖饭
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy