![Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba7fabc6-8525-41e8-81e0-efdf86a954a4/Derivates/ec0b3525-e93f-4963-a56d-dcd7a625c9e4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1000 g di latte
- 5 g di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino
- 2 tuorli
- 200 g di Gorgonzola, a pezzi
- 50 g di acqua
- 30 g di miele tipo castagno, acacia, corbezzolo
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 30 g di gherigli di noci, tritati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1927.6 kJ / 460.7 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2.6 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2h 10 min
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 Std. 30 Min
Pizzoccheri bianchi
55 Min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Crespelle alla valdostana
2 Std.
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Tarte tatin
2 Std. 30 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min