Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- ½ tsp whole black peppercorns
- 1 - 2 tbsp white wine vinegar, to taste
- 2 tbsp dry white wine
- 3 egg yolks
- 1 pinch salt, to taste
- 150 g unsalted butter, cut into cubes, softened
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1437.1 kJ / 342.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 48.8 mg
Alternatywne przepisy
Tartare sauce
10 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3hod. 25min
Wasabi mayonnaise
10 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Mushroom risotto
30 min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Béchamel sauce
20 Min
Quiche Lorraine
45min
Béarnaise sauce
20 Min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1 Std.
Peppercorn sauce
20 Min
Pavlova
6 Std.