![Béarnaise sauce Béarnaise sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D4A4611C-BA07-4540-8232-89C8A45A3C51/Derivates/226ef457-b13d-45da-98ee-16d87af5bc71.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- ½ tsp whole black peppercorns
- 1 - 2 tbsp white wine vinegar, to taste
- 2 tbsp dry white wine
- 3 egg yolks
- 1 pinch salt, to taste
- 150 g unsalted butter, cut into cubes, softened
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1437.1 kJ / 342.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 48.8 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 Min
Crème brûlée
7 Std.
Traditional gravy
25 Min
Chocolate mousse
3h 20 min
Peppercorn sauce
20 Min
Gluten free barbecue sauce
50 Min
Béarnaise sauce
20 Min
Mushroom risotto
30 min
Béchamel sauce
20 Min
Mashed potatoes
40 Min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3 Std. 40 Min
Diane sauce
20 Min