Urządzenia i Akcesoria
Béarnaise sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
fresh tarragon leaves only3 sprigs
-
spring onion/shallot trimmed, cut into pieces1
-
whole black peppercorns½ tsp
-
white wine vinegar to taste1 - 2 tbsp
-
dry white wine2 tbsp
-
egg yolks3
-
salt to taste1 pinch
-
unsalted butter cut into cubes, softened150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
48.8 mg
Białko
3 g
Kalorie
1437.1 kJ /
342.2 kcal
Tłuszcz
35.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
21.2 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple, leek and sage sauce
15 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Crème brûlée
7 godz.
Hollandaise sauce
15 min
Meatloaf with red sauce
1 godz. 15 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Béchamel sauce
20 min
Quiche Lorraine
45 min
Peppercorn sauce
20 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Classic mushroom risotto
30 min