Béarnaise sauce

Béarnaise sauce

3.5 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • fresh tarragon leaves only
    3 sprigs
  • spring onion/shallot trimmed, cut into pieces
    1
  • whole black peppercorns
    ½ tsp
  • white wine vinegar to taste
    1 - 2 tbsp
  • dry white wine
    2 tbsp
  • egg yolks
    3
  • salt to taste
    1 pinch
  • unsalted butter cut into cubes, softened
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 342.2 kcal / 1437.1 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 35.4 g
Węglowodany 1.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 21.2 g
Sód 48.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...