Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)

Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)

4.7 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di vongole pulite e spurgate (vedere consigli)
    1000 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • cipolla bianca piccola (60 g circa)
    1
  • gambo di sedano (30 g circa)
    1
  • di timo fresco
    3 rametti
  • di alloro fresco
    2 foglioline
  • di cubetti di pancetta dolce
    70 g
  • di acqua
    600 g
  • di patate a cubetti (1-2 cm)
    400 g
  • di panna da cucina
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • panini tipo rosette
    4

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 2027 kcal / 8481 kJ
Białko 73.1 g
Tłuszcz 93.5 g
Węglowodany 238.1 g
Błonnik 16.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...